Trainingen

Zesde Continent verzorgt interculturele trainingen aan bedrijven en individuen die met en in de landen van de voormalige Sovjet-Unie werken. We hebben dit ook gedaan voor individuen en groepen die in Nederland zijn komen wonen en werken. Bovendien organiseren we sinds zomer 2022 op verzoek van Nederlandse gemeenten, veiligheidsregio’s en individuen speciale bijeenkomsten rond issues bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen in ons land. De basis vormt het geven van gerichte landeninformatie en inzichten in de cultuurverschillen tussen deze landen. Daarnaast denken we ook actief mee met problemen die cross-culturele communicatie tussen Nederlanders en de inwoners uit deze specifieke landen met zich mee kunnen brengen en hoe hiermee beter en effectiever mee om te gaan.

Armeense markt (foto Karel Onwijn)
Georgische familie (foto Karel Onwijn)

We hebben ook interculturele projecten uitgevoerd voor:

Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH), EVO-Fenedex, Instituut Defensie Leergangen, Russia Academy, Kontakt der Kontinenten 

De trainingen zijn verzorgd voor:

ING, KLM, DSM, Philips, ABN-Amro, Cargill, FrieslandCampina, Eureko, Achmea, Royal Haskoning, Mammoet, CB&I Lummus, SC Johnson Europlant BV, Norfolk Line BV, Nucleair Security Summit The Hague, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Defensie, Ministerie van Landbouw, Ministerie van Economische Zaken, Agentschap NL (RVO), Korps Landelijk Politiediensten (KLPD), Gemeente Rotterdam, Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Armeense zang (foto Karel Onwijn)

Beoordelingen

“Zowel afstemming, communicatieve vaardigheden, gebruik van audiovisueel materiaal en relevante, actuele kennis & ervaring waren zeer goed.”

(interculturele training aan Philips)

“In de eindevaluatie van de hele groep werden je ervaringen, visuele presentatie en openheid erg gewaardeerd.”

(interculturele training aan DSM)

Zeer gedegen kennis van geschiedenis van Rusland en huidige situatie. Vertelt makkelijk en is enthousiast, en dat is erg leuk en motiverend.”

(landentraining aan Eureka/Achmea)